ArGO!nautes és un programa d’ajuts a les sortides escolars als espais patrimonials catalans que s’inicia amb una primera fase pilot, adreçada exclusivament als centres educatius públics situats en entorns socials i econòmics desafavorits perquè puguin accedir als museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya. La voluntat és que aviat el programa es pugui estendre a altres equipaments patrimonials catalans i que es puguin cobrir també altres despeses, com ara la manutenció o les activitats. L’objectiu final és fer accessible el patrimoni cultural a tots els nens i nenes de Catalunya.  + Informació

 

ETwinning fomenta la col·laboració escolar a Europa a través de les TIC i dona suport als centres educatius facilitant-los eines per dissenyar projectes en comú. També ofereix oportunitats de desenvolupament professional i formació a distància i gratuïta per al professorat. A més a més, la plataforma està vinculada, des del 2014, al Programa  Erasmus+ de la Unió Europea, i el seu ús i aprofitament és un valor afegit a l’hora de sol·licitar un ajut econòmic en el marc d’aquest programa.

A través d’aquesta acció, es vol també reconèixer i posar en valor la bona tasca d’alguns centres que ja fa temps utilitzen, de manera profitosa i reeixida, aquesta eina. 

El proper dia 8 de maig tindrà lloc la jornada  Jo, eTwinning, i tu? que està adreçada a equips directius i al professorat. Inclourà la presentació de bones pràctiques eTwinning que poden esdevenir un model de referència per a altres centres. D’altra banda, i amb l’objectiu de promoure el desenvolupament de nous projectes i de contribuir a la millora qualitativa dels que ja s’estan fent, la sessió oferirà també diversos tallers de caràcter pràctic  

Programa de l'activitat


 

L’objectiu del concurs “mSchools Student Awards – Mobile History Map” és fomentar el treball col·laboratiu de l’alumnat dels centres participants a la plataforma de geolocalització Mobile History Map, mitjançant el desenvolupament de continguts d’interès i premiar-ne les aportacions més reeixides.

La Fundació Barcelona Mobile World Capital Foundation, a través del programa mSchools, és l’entitat convocant del Concurs. . i compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de GSMA Ltd

En el marc del curs escolar 2016-17 el programa mSchools ha posat en marxa un repte en la iniciativa Mobile History Map anomenat “El Lloc dels Fets”, basat en un nou programa que s’emetrà a TV3 a partir de la primavera de 2017. Aquest programa descobrirà als espectadors fets històrics singulars ocorreguts a llocs concrets de Catalunya. En aquesta primera temporada, el programa oferirà 13 capítols vinculats a 13 llocs de Catalunya que representen fets, èpoques i temàtiques ben diverses. A la plataforma del Mobile History Map, es posarà una guia informativa que recollirà instruccions i la forma de realització dels continguts a aportar en aquest nou repte.

El Concurs està obert als docents i alumnes de Primària i Secundària dels centres educatius de Catalunya que estiguin donats d’alta a la plataforma Mobile History Map promoguda en el marc del programa mSchools.

Animeu-vos a participar

webinar mschools espLa Universitat de Barcelona, a través de l'Institut de Formació Continua i en col·laboració amb Espiral, Educació i Tecnologia organitza el webinar: Un professor de mSchools.

Ponent: Pitu Martínez, Responsable de formació TIC al Dep. d'Enseny.

mSchools és un programa que impulsa un canvi en les metodologies tant al rol del professorat com al de l’alumnat: injectar valor en l’ús de tecnologies mòbils a les aules, permet crear entorns d’aprenentatge saludables.

En aquest webinar (*) s’explicaran les diverses iniciatives del programa i la manera com afecten al professorat i a l’alumnat dels centres del sistema educatiu, i en quin nivell promou els canvis.

El dijous 6 d'abril, a les 18:00 h. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.

(*) Webinar és la combinació de les paraules Web i Seminari; és a dir és un seminario realitzar en línea, telemàticament.