lliga debat

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants (de 4rt d’ESO, batxillerat, cicles formatius i universitaris) s’enfronten dialècticament sobre un tema polèmic i d’actualitat.

És una oportunitat de formació en què els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular, amb l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula i promoure el talent dels estudiants.

A més, contribueix a fixar les bases per a la pràctica d’habilitats amb importància fonamental en qualsevol àmbit professional.

La Setmana Bio a l’Escola és una iniciativa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, conjuntament amb el Departament d’Ensenyament i el Departament de Territori i Sostenibilitat que permetrà programar al llarg de la setmana lectiva escolar, tot un seguit d’activitats destinades a donar a conèixer i treballar la producció alimentària ecològica entre la comunitat educativa..

La Setmana Bio a l’escola tindrà lloc del 23 al 27 d’octubre de 2017. Al llarg d’aquesta setmana també es lliuraran els premis Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica.

Tots aquells centres educatius interessats cal que ompliu aquest formulari especificant les dades de contacte i una breu descripció de l’activitat que es vol realitzar.

 

Amb el títol "Fil a l’agulla: Estratègies i experiències d’educació patrimonial col·laborativa" es celebrarà la 3a Jornada Patrimoni i Escola, fruit del desplegament de l’Acord Marc entre el Departament de Cultura i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, per a la millora de la utilització pedagògica del patrimoni, i de l’accés i ús per part de la comunitat educativa.

La 3a Jornada Patrimoni i Escola se celebrarà els propers 29 i 30 de setembre al mNACTEC (Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya) a Terrassa. 

 

Programa    Inscripció

 

El tema escollit per la XVI Jornada d'Intercanvi d'experiències Pedagògiques d'enguany, realitzada el 2 de setembre, ha estat EMOCIONS I APRENENTATGE.

L'inauguració de l'acte va anar a càrrec de la Sra. Núria Vallduriola, Directora dels ST del Baix Llobregat i del l'Il·lm. Xavier Fonollosa , Alcalde de Martorell.

La conferència central la va realitzar el Sr. Antoni Giner Tarrida (*) i, sota el títol: "Educació Emocional: les emocions i jo com a docent"   va saber captar l'atenció de tots els/les assistents que  van agrair la seva intervenció amb un fort aplaudiment.

(*)Doctor en Pedagogia i llicenciat en Psicologia. Màster en Psicoteràpia familiar Sistàmica i Màster en Educació per a la Ciutadania i en Valors. Psicopedagog de l'EAP de Sarrià-Sant Gervasi. Professor associat de la Facultat d'Educació-UB. Membre del GROP-UB i Director del Postgrau Mentoria i Coaching Educatiu de la UB. Coordinador del Projecte Escolta'm.

A continuació, quatre centres de la nostra zona van compartir experiències reals i molt interessants al voltant d'aquest tema:

Una mirada sistèmica a la secundàriaAna Belén Cadenas i Maria José de Molina de l' Ins El Palau de Sant Andreu de la Barca

Lligams Elena Arcas, Sergi García, Sergi Luna i Mayte Gómez de l'ESC Mare de Déu de la Muntanya d'Esparreguera

Les dinàmiques, una àrea més d'aprenentatge - Anna Pérez i Laura Prat de l'ESC Mansuet de Collbató

Projecte Integral d'Educació Emocional a l'Escola Vall de Palau - Javi Castillo i Anna Hierro de l'ESC Vall de Palau de Sant Andreu de la Barca i SEER

Des del CRP volem agraïr a totes les persones que van col·laborar amb nosaltres per fer possible, un cop més, la realització d'aquesta jornada.

Programa de la Jornada

Fotos de la Jornada