CLVA XIVAquest curs se celebra la catorzena edició del Certamen Nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta, adreçada a alumnes de Primària i Secundària.

El Certamen,a partir del format de concurs entre alumnes, vol ajudar els participants dels nostres centres en la consolidació de la lectura. La dinàmica i la planificació del Certamen pretenen engrescar l’alumnat a practicar en un exercici de destresa lectora en veu alta que afegeix un element dramàtic i estètic tan important en el procés per esdevenir bons lectors. 

El període d'inscripció s'acaba el 3 de novembre. PLACES LIMITADES! L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció si s’arriba al límit de places previst abans del 3 de novembre

Tota la informació sobre les bases del Certamen i l'accés a la inscripció ho trobareu a: http://www.lecturaenveualta.cat/

codeweekDel 7 al 22 d’octubre se celebra la Setmana CodeWeek, promoguda per la Unió Europea. Pretén apropar la programació i l’alfabetització digital a tothom d’una manera divertida i atractiva. L’objectiu és fomentar la programació als diferents països de la Unió Europea com a activitat que afavoreix la resolució de problemes, la creativitat i el pensament estructurat.

Trobareu alguns recursos per a treballar a l'aula al següent enllaç: http://codeweek.eu/resources/spain/

Tots els centres educatius, universitats, associacions... que organitzeu alguna activitat relacionada amb la programació al llarg de la Codeweek o en dates posteriors, esteu convidats a fer-les totes visibles. Només cal que afegiu l’esdeveniment a la pàgina de Codeweek i ompliu la fitxa corresponent amb el màxim de dades. Automàticament apareixereu al llistat d’esdeveniments i quedareu georeferenciats al mapa.

jornada practiques 2017

El Departament d'Ensenyament organitza la I Jornada de pràctiques d'estudiants universitaris, amb el títol: El centre formador, un mirall per als futurs docents.

Aquest acte es durà a terme dissabte dia 4 de novembre de 2017, de 9.00h a14.00h, a l'Auditori de la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’objectiu de la jornada és posar en valor el desenvolupament de les pràctiques d’estudiants universitaris en els centres formadors, en col·laboració amb les universitats, i s'adreça a directors, coordinadors, tutors de pràctiques de centres d'educació infantil i primària, secundària, formació professional i universitats.

Les inscripcions es podran realitzar entre els dies 1/10/2017 i el 20/10/2017, ambdós inclosos.

Informació de la jornada: programa provisional, formulari d'inscripció,...

El 22 de maig es va celebrar a l'INS Joaquim Blume d'Esplugues de Llobregat,  la Fase Territorial dels IV Jocs Florals Escolars de Catalunya corresponents al Baix Llobregat.

Cinc treballs realitzats per l'alumnat de centres de la nostra zona optaven a passar a la Final de Catalunya: ESC Mare de Déu de la Muntanya d'Esparreguera, ESC Sant Bernat  i Escola Daina Isard d'Olesa de Montserrat, Col·legi La Mercè i INS Pompeu Fabra de Martorell.

Un jurat especialitzat ha fet la tria dels millors treballs entre els que hi ha:  "La meva iaia Anna"  de la categoria C (CS de Primària) de l'Escola Daina Isard i "No cal ser una Barbie" de la categoria G (3r i 4t d'ESO) de l'INS Pompeu Fabra.

Moltes felicitats a tots els participants i, molt especialment, a les guanyadores a les que  desitgem molta sort a la Final.

Fotografies de l'acte.