El Departament d’Ensenyament, amb la finalitat d’aconseguir l’èxit escolar de l’alumnat, s’ha fixat com a eix principal la millora de la lectura i l’escriptura. Per aquesta raó es van posar en marxa  diverses estratègies i iniciatives: L’impuls a la lectura, El gust per la lectura, La lectura en veu alta … a les quals s'hi va sumar fa tres cursos el certamen literari dels Jocs Florals Escolars de Catalunya

Aquest certamen va adreçat a  tots els Centres de primària i de secundària, s'estableixen 8 categories i els treballs poden ser individuals o col·lectius.

Enguany s'hi ha afegit una nova categoria de Conte audiovisual il·lustrat adreçada a Primària.

Bases del Certamen

Bases de la primera fase (CRP Baix Llobregat VII)

Bases de la categoria H: Conte audiovisual il·lustrat

El model competencial orientador (acrònim SCAP que fa referència a Significativitat, Comunicació, Acció i Projecció dels aprenentatges de l’alumne) emergeix del corpus teòric de l’orientació educativa, elaborat des del Departament d’Ensenyament el curs 2011-2012, i conté els principis pedagògics i les dinàmiques organitzatives i de relació d’un centre orientades a afavorir l’èxit de l’alumne pel que fa a la seva autonomia i el desenvolupament del seu projecte de vida.

Té com a referents els models pedagògics i teories de l’aprenentatge que entapissen la tradició pedagògica i s’insereix en el plantejament i disseny competencial dels currículums actuals a Catalunya.

El model competencial orientador és una eina que permet als centres i als seus equips aprofundir en el desenvolupament professional i pedagògic d’escola i de centre com a organització en les seves tres dimensions:

  1. Àmbit/matèria
  2. Acció tutorial
  3. Cultura d’equip

Cadascuna d’aquestes dimensions es concreta en uns criteris i uns indicadors de l’orientació educativa que guien l’anàlisi, la reflexió i l’acció pedagògica de centre per a la millora contínua.

Fines tres d'orientació Estudiar a CatalunyaJovesCentresFamílies.

+ Informació

L'Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments és un concurs de fotografia i patrimoni adreçat als joves, que té per objectiu apropar-los al patrimoni monumental, per tal que el coneguin, el valorin i el gaudeixin.

Amb la complicitat dels centres docents, l'EFIM proposa que els alumnes de secundària, de fins a 20 anys, tinguin l'ocasió de mirar des de la seva experiència el patrimoni i que construeixin el seu propi relat amb un llenguatge creatiu.

En la seva dimensió internacional ha estat coordinat i liderat per la Generalitat de Catalunya i ha comptat des dels inicis amb l'apadrinament del Consell d'Europa. Des de l'any 1996 han participat a la vora de 300.000 joves provinents de setanta-sis països de tot el món que han obtingut més d'un milió i mig de fotografies.

Per aquests valors, l'any 2008 l'EFIM va rebre la Medalla de Patrimoni Cultural de la Unió Europea – Premi Europa Nostra.

 

Convocatòria oberta fins al 31 de maig de 201

+ Informació

El Departament de Prevenció de l'Agència de Residus de Catalunya organitza "Let's Clean Up Europe" 2017

Les inscripcions estan obertes del 1 al 31 de març i hi poden participar administracions públiques, empreses, associacions, escoles o universitats. Els ciutadans hi poden participar a través de la seva participació directa en aquestes activitats.

Els dies 12, 13 i 14 de maig de 2017 se celebra a tot Europa aquest gran esdeveniment que consisteix en la realització d’accions de neteja en espais naturals del nostre entorn per part dels ciutadans.

Més informació