El Museu d'Història de Catalunya presenta aquest joc per a tota la família: el joc de les parelles de la nostra història! 

Entrenareu la memòria a la vegada que descobriu les diferents èpoques històriques i alguns dels seus trets característics.

https://www.mhcat.cat/activitats/familiars_culturals/activitats_infantils_i_familiars/joc_parelles_de_la_nostra_historia

L'experiència de 3 centres que han començat a fer servir Moodle en sl suport telemàtic als alulmnes, explicada en format webinar, dimarts 28 a 2/4 de 7 de la tarda (18:30 h)

  • ESC Marià Fortuny (Reus)
  • ZER Espernallac (Bellmunt, Castellserà i Penelles
  • ESC L'Antina (Torredembarra)

Per a participar al webinar meet.google.com/aet-borb-ord

Si trobeu que no s’admeten més participants podeu visualitzar el webinar des de l’enllaç de retransmissió en directe https://stream.meet.google.com/stream/6d980ec5-0d03-4c54-a4a1-f27c9cce5a5e

Recursos de suport a Moodle

 

Podeu accedir a un curtmetratge que explica la llegenda de Sant Jordi. Rodada a les nostres terres en diferents escenaris i amb tot un projecte educatiu al darrere, pot ser una bona eina a tenir en compte per conèixer una mica més la llegenda i celebrar el dia de Sant Jordi.

Nova versió del reculll Artefactos Digitales de l'eequip Conecta 13 revisat, actualitzat i amb indicació de quines eines disposes de versió mòbil (iOS o Androdi)

Coneixeu el web educatiu paucasalseduca.org?

Hi trobareu activitats, recursos i idees per treballar la figura de Pau Casals a casa!

És el web educatiu del Museu Pau Casals que treballa per donar a conèixer a través d’activitats, programes i recursos educatius, qui va ser Pau Casals d’una forma transversal des de l’educació en valors, musical, emocional, l’educació visual i plàstica, el coneixement del medi i el coneixement social, entre molts altres.

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) posa a l’abast del públic diversos recursos lingüístics en línia. Aquest recull inclou, entre altres:

Subcategories

Recursos digitals (en fase d'elaboració)

Maletes en préstec

Bee-blot

 Lego Wedo 2.0

Experiències de programació i robòtica dels centres

 

La tecnològiques al servei de la inclusió

Recursos que afavoreixen les pràctiques inclusives tot facilitant: el compromís de l’alumnat vers les tasques proposades, la presa de consciència del seu progrés, el respecte als diferents ritmes, la flexibilitat en els formats, el estils, les propostes,... i la interacció: treball cooperatiu, aprenentatge entre iguals

Hi podeu trobar recursos via web, aplicacions (Androiod, iOS) i extensions per als navegadors. En alguns casos, es requereix registre previ per la qual cosa convé disposar d'un compte de correu (per a cada la classe, per exemple):

  • Un primer recull de propostes, manuals i exemples
  • Materials sobre disseny universal per a l'aprenentatge. El disseny universal per a l'aprenentatge (DUA) és un conjunt de pautes que ajuda als docents a “tenir en compte la variabilitat dels alumnes donat que suggereix flexibilitat en relació als objectius, als mètodes, als materials i a l’avaluació, permetent donar resposta a la variabilitat de necessitats de l’alumnat” (Rose i Gravel, 2013)
  • Blog Disseny universal i aprenentatge mòbil. Espai creat amb la intenció de compartir les experiències que els membres del grup de treball “Ús de dispositius mòbils per a la inclusió educativa” (2013/2014, 2015/16)
 

Per a sol·licitar el présctec del material, recurs o equipament, contacteu amb el Centre de Recursos Pedagògics

Recursos digitals (en fase d'elaboració)

Maletes en préstec

Bee-blot

 Lego Wedo 2.0

Experiències de programació i robòtica dels centres