observatori llibres textAquest informe és la segona publicació de l’Observatori de Llibres de Text, impulsat per l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) I seguint les recomanacions de la UNESCO. 

Es tracta d'uns indicadors per valorar fins a quin punt els manuals escolars inclouen de forma transversal els valors de la pau, el desenvolupament sostenible, l’equitat de gènere, l’apreci a la diversitat, la cura del medi ambient, la democràcia i els drets humans.

jornada 2018El 6 de setempre de 2018 es realitzarà al Centre Cultural de Martorell, la dissetena Jornada d'Intercanvi d'Experiències Pedagògiques organitzada pel CRP de Martorell i adreçada a tot el professorat de la nostra zona (d'EI a SEC).

El tema central de les jornades serà:  "L'organització escolar al servei d'un aprenentatge autèntic"

L'acte s'iniciarà amb la conferència inaugural: Impulsar un canvi educatiu profund, sostenible i cooperatiu, a càrrec del Sr. Ismael Palacín(*)

(*) Ismael Palacín és educador social, tasca que ha exercit durant molts anys en barris d’alta complexitat de Barcelona. Actualment és director de la Fundació Jaume Bofill , institució de referència dins l’entorn educatiu i social. La seva trajectòria professional es desenvolupa en entitats del tercer sector i compte amb una àmplia experiència en programes socioeduactius.

A continuació quatre centres de la nostra zona compartiran les seves experiències al voltant d'aquest tema: INS Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires, ESC La Salut de Collbató, Escola Cooperativa El Puig d'Esparreguera i ESC Mercè Rodoreda de Martorell.

Inscripcions obertes del 19 de juny al 12 de juliol

ATENCIÓ! Al fer la inscripció us sortirà aquest missatge : "La identificació és incorrecta. Torneu-ho a intentar".
No en feu cas , en realitat ja esteu inscrits/es. No obstant, per tal de comprovar-ho si torneu a provar de fer la inscripció l'aplicatiu us dirà: "Ja esteu inscrits a aquesta activitat"

 

Places limitades!

Programa de la Jornada

L'acte de lliurament dels premis EduRecerca 2018 (6a edició) es va celebrar al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat el 15 de juny de 2018. Amb aquests premis es reconeix tots els treball seleccionats dels centres de Batxillerat al Baix Llobregat i se'n premia un de cada modalitat. 

edurecerca

Els treballs seleccionats de la nostra demarcació, Baix Llobregat VII, van ser els següents:

eduCAC mansuetL'Escola Mansuet de Collbató ha estat guardonada amb el 1r premi de la categoria Cicle mitjà i cicle superior d’educació primària dels XV premis CAC a l’escola (Consell Audivisual de Catalunya). Els premis el CAC a l’escola estan adreçats a l’alumnat i al professorat dels centres educatius de Catalunya i que tenen com a objectiu fomentar l’educació en comunicació audiovisual en l’àmbit escolar.

El guardó ha estat pel curtmetratge “Obre els ulls i reacciona”, elaborat pels alumnes de 6è guiats per les tutores, Anna Grabalosa i Isis Mejía.

La notícia explicada des de l'escola