El dimecres 21 de març   es van celebrar a l'Auditori del Molí dels Frares de Sant Vicenç dels Horts els Quarts de Final del XIV Certamen de Lectura en Veu Alta.

La presentació de l'acte va anar a càrrec d'en Jordi Morera, filòleg, mestre jubilat i membre de l'Aula de Teatre de Martorell.

El jurat estava format  per:  Xavier Blanch (de l’Equip LIC del Servei Educatiu Baix Llobregat-4), Montse Collazos (directora de la Biblioteca Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts) i Monti Mestres (del Centre de Recursos Pedagògics Baix Llobregat-6) i

Aquest cop hi estaven convocats 25 centres de Primària i Secundària dels municipis  d' Abrera, Cervelló, Collbató, El Prat de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, Sant Esteve Sesrovires, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat.

Des d'aquí volem felicitar a tots els nois i noies que hi van participar. El nivell va ser força alt i això reflecteix sens dubte la dedicació i l'entusiasme amb el que s'han estat preparant amb el suport del seu professorat.

Moltes felicitats també als que, per decisió del jurat, passen a la semifinal. 

Tres de les cinc categories les van guanyar alumnes de centres de la nostra zona: 

  • Grumets Vermells(CM de PRI): Nora Kissami de l'ESC Mare de Déu de la Muntanya d'Esparreguera
  • Grumets Verds (CS de PRI):  Leire Medina de l'ESC Francesc Platón i Sartí d'Abrera
  • Timoners (alumnat nouvingut de CS i 1r i 2n d'ESO): Oussama Farhaoui de l'ESC Mare de Déu de la Muntanya d'Esparreguera
  • Corsaris (1r i 2n d'ESO): Marcel Gago  Institut de Cervelló.
  • Tropa de Corsaris (3r i 4t d'ESO): Kenzo Comas, Sandra Garcia i Janett Costa  de l'Institut Pallejà.

Molta sort a les semifinals i ens retrobem el curs que ve!

Si voleu veure les fotos d'aquest acte cliqueu aquí

 

El Congrés de robòtica educativa vol ser l’espai on els docents puguin conèixer quins aprenentatges reals fan els alumnes utilitzant la robòtica com a eina de treball, i al mateix temps un espai d’intercanvi de bones pràctiques educatives. Enguany porta el subtítol “Una porta a la innovació docent per a les STEAM” i convoca als docents, investigadors i professionals interessats a parlar del paper que pot tenir la Robòtica Educativa com a possible catalitzador de propostes pedagògiques innovadores a l’Aula.
Es debatran estratègies per a integrar aquests coneixements adequadament al currículum, pensant sobretot en que s’afavoreixi una visió aplicada i transversal, que aboni el diàleg entre els àmbits de coneixement de les Ciències, la Tecnologia, l’Enginyeria, les Matemàtiques, les Arts i les Humanitats -el que s’ha donat a conèixer com a STEAHM-. Les activitats s’organitzaran per etapes i es comptarà amb la presència d’experiències i tallers pioners de docents i formadors que les volen compartir.
El Congrés va adreçat tant a docents sense coneixements en la temàtica com els que en tenen i els volen debatre i millorar a partir de l’experiència d’altres, sigueu tots benvinguts..

Per participar-hi cal que ens feu arribar una breu explicació per mitjà del següent formulari de participació. 

El professorat que presenti una pràctica educativa i aquesta sigui seleccionada la seva inscripció al congrés serà gratuïta. Si la pràctica no ha estat seleccionada el professorat gaudirà d'un descompte en fer la inscripció. Per a més informació consulteu l'apartat contribucions.

Trobareu tota la informació del congrés al següent web: I Congrés de Robòtica Educativa.

L'Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments és un concurs de fotografia i patrimoni, a través d’Instagram, adreçat als joves, que té per objectiu apropar-los al patrimoni cultural i monumental, per tal que el coneguin, el valorin i el gaudeixin.Amb la complicitat dels centres docents, l'EFIM proposa que els alumnes de secundària dels centres educatius de Catalunya, tinguin l'ocasió de mirar des de la seva experiència el patrimoni i que construeixin el seu propi relat amb un llenguatge creatiu.

En la seva dimensió internacional ha estat coordinat i liderat per la Generalitat de Catalunya i ha comptat des dels inicis amb l'apadrinament del Consell d'Europa. Des de l'any 1996 han participat a la vora de 300.000 joves provinents de setanta-sis països de tot el món que han obtingut més d'un milió i mig de fotografies.

Per aquests valors, l'any 2008 l'EFIM va rebre la Medalla de Patrimoni Cultural de la Unió Europea – Premi Europa Nostra.

Inscripció (Fins a l'1 de maig de 2018)  Bases

 

 

participa escolaPer a les escoles o instituts que han dut a terme, durant el curs, experiències de participació en què l’alumnat s’hagi involucrat en la vida del centre.

Organitzat pel Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència

Termini d'inscripció: del 2 de març al 31 de juliol

+Informació