Dia de la ciència a les escoles. 19a Setmana de la ciència

El dimecres 19 de novembre de 2014, a 2/4 de 12 del migdia (11:30 h) es va fer a l'auditori del Centre Cultural de Martorell la conferència Introducció a la Genètica Humana i el Càncer; Investigant el Risc de Desenvolupar Càncer i Noves Teràpies, a càrrec del Dr. Miquel Àngel Pujana Genestar, investigador de l'Insitut Català d'Oncololgia.

Simultàniament es van fer al voltant de 100 conferències a tot Catalunya: era el dia de La Ciència en primera persona en el marc de la Setmana de la ciència a les Escoles. Se'n va fer una altra, al Departament d'Ensenyament, emesa en directe i que es pot veure en diferit.

Hi van assistir 280 alumnes (més el seu professorat) de 3r i 4t d'ESO i de 1r i 2n de Batxillerat dels instituts d'Esparreguera, Olesa de Montserrat, Abrera, Martorell, St Esteve Sesrovies i St Andreu de la Barca.

Presentació de suport a la conferència

Algunes fotografies de l'acte

La conferència va començar amb una visió del recorregut acadèmic necessari per a accedir al món de la investigació. A continuació, el Dr. Pujana, va introduir-nos breument en la genètica del càncer, va exposar com es dissenyen actualment els estudis sobre el càncer. També va ensenyar-nos com els estudis famíliars de les persones afectades permeten avançar en la comprensió dels components "hereditaris" d'alguns tipus de càncer. Finalment, l'alumnat assistent (i el professorat) van tenir l'oportunitat de fer diverses preguntes que, amb les corresponenets respostes del conferenciant, van cloure l'acte.

Nota de premsa del Departament d'Ensenyament.

 

Share