El Pla Educació Digital Catalunya 2020-23 té per objectiu contribuir des de l'escola al desenvolupament de les competències digitals que els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya necessiten per viure i treballar en una societat en transformació constant. Eixos fonamentals del pla:

 • assegurar que els i les alumnes de Catalunya siguin digitalment competents en acabar l'ensenyament obligatori
 • augmentar el nombre de professorat que tingui la competència digital docent entesa com una competència clau del segle XXI
 • teixir una xarxa de país amb centres digitalment transformats que facilitin l'aprenentatge en el marc de la transformació educativa
Contingut del Pla (PDF) Vídeo de presentació (46')

Actuacions

1 Formació

Per tal de millorar la competència digital dels docents, l'oferta formativa prevista pel nou curs 2020-2021 està pensada en tres nivells de competència digital

 1. basic
 2. intermedi
 3. avançat

i en diferents modalitats o formats:

 • kudis (càpsules digitals)
 • macrokudis
 • MOOC (cursos massius oberts i en línia)
 • seminaris web.

Se seguiran ampliant els videotutorials i seminaris web iniciats al llarg del curs 2019-2020, que podeu trobar en el canal de Youtube de la Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital: Centres en línia. També podeu consultar la programació dels seminaris esmentats o seguir les darreres novetats a Twitter: @centresenlinia

Trobareu criteris i recomanacions per fer front a diferents escenaris o modalitats d’ensenyament i aprenentatge a Orientacions per a la personalització de l'entorn virtual d'aprenentatge en diferents escenaris educatius

Finalment, també dins l’oferta formativa per al nou curs en el marc del Pla d'educació digital de Catalunya, us recomanem participar en la Xarxa Territorial de Cultura Digital, una formació que s'adreça a tot el personal docent de cada territori (especialment, les persones Coordinadores TAC), i que s'estructura en cinc sessions en línia que s'ha elaborat en col·laboració amb els centres de recursos pedagògics.

2 Equipaments

Està prevista, per a aquest curs 2020-2021, una dotació extraordinària d'equipaments per a l'alumnat i el personal docent als centres educatius:

 • Alumnat: Dotació de dispositius digitals per a l'alumnat de centres públics des de 3r-4t d'ESO fins als ensenyaments postobligatoris (formació professional i batxillerat), amb un abast de 293.296 alumnes.
  Dotació de connectivitat per a la llar per a 101.000 alumnes en situació de vulnerabilitat.
 • Professorat de centres públics: dotació de 72.412 dispositius digitals.
 • Centres educatius: transformació de la xarxa wifi-LAN de 1.230 centres i ampliació de la fibra òptica per millorar connectivitat en els centres educatius.

3 Continguts digitals

Pel que fa als continguts digitals, properament tindreu a la vostra disposició 47 cursos Moodle des de 5è de primària fins a 4t de l’ESO, dels diferents nivells i àmbits del currículum.

En primer lloc disposareu del primer trimestre i, al llarg dels propers mesos, us en facilitarem el 2n i el 3r trimestre. Podreu consultar i traslladar tot o una part d'aquests continguts al vostre EIX-Moodle del centre des del portal Alexandria. També teniu a la vostra disposició les orientacions per treballar les competències digitals des dels diferents àmbits en l’educació primària i secundària.

Per altra banda estem treballant per ampliar la proposta dels continguts digitals del portal edu365 que, a més, es complementa amb un nou canal Youtube edu365. Podeu seguir totes les novetats a Twitter: @edu365.

Share