El grup promotor del congrés vol animar els centres educatius a participar en l'organització. I les persones o entitats, a col.laborar en les tasques que s'hi organitzen. En ambdós casos, el primer pas és omplir el formulari d’adhesió.

Dia de la ciència a les escoles. 23a Setmana de la ciència

Dimecres dia 7 de novembre de 2018 prop de 300 alumnes de 3r i 4t d'ESO i Batxillerat de Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Martorell i Sant Andreu de la Barca van assistir a la conferència El sincrotró Alba, un equipament singular per a la recerca científica, a càrrec del Dr en Física Josep Campmany Guillot.

Les conferències La ciència en primera persona s'ofereixen en la jornada Dia de la ciència a les escoles, organitzada pel Departament d'Ensenyament, en el marc de la 23a Setmana de la Ciència, amb el suport de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). Es realitzen un centenar d'altres xerrades-col·loqui celebrades el mateix dia i hora, arreu de Catalunya

 conferenciant portada  public 

(*) El Dr. Josep Campmany forma part del projecte de sincrotró de Barcelona des de gener de 1994, on ha treballat de secretari científic, disseny d’acceleradors (injecció/extracció), sistema de control,
caracterització d’usuaris, usuari de radiació sincrotró (experiments en contracció muscular), mesures magnètiques i disseny de dispositius d’inserció.

Actualment forma part de la divisió d’acceleradors i és el secretari d’operacions. A més d’ocupar-se del funcionament dels acceleradors, dirigeix el laboratori de mesures magnètiques, des d’on ha col·laborat amb diverses institucions nacionals i internacionals com ara el CERN, ANKA (Alemanya), LEHIPA (Índia), ITER (projecte de fusió internacional), CLS (Canadà), SESAME (Jordània), BINP (Rússia), CIEMAT (Espanya), etc.

dia ciencia 2018El Departament d'Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, com a acte preliminar de la Setmana de la Ciència 2018 que se celebra del 9 al 18 de novembre de 2018, promou el Dia de la ciència a les escoles amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès del jovent vers la ciència i la tecnologia.

Per facilitar la participació dels centres en aquesta setmana s'organitzen diverses activitats

Conferència El sincrotró ALBA, un equipament singular per a la recerca científica. Dimecres 7 de novembre de 2018 al Centre cultural de Martorell, a càrrec de Josep Campmany Guillot, investigador del projecte ALBA

Videoconferència Els ulls de la nanociència, a càrrec de Sònia Estradé Albio  llicenciada en Física (2005). Desenvolupa la seva tasca investigadora en el grup LENS-MIND del Departament d'Electrònica. És membre de l’Institut de Nanociència i Nanotecnologia de la UB (IN2UB) i de l’Institut Interuniversitari d'Estudis de Dones i Gènere.

Any Europeu del Patrimoni Cultural, 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i Centenari del naixement de Richard Feynman

Més informació

CLVAEl Certamen Nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta, arriba a la 15a edició amb l'objectiu d'ajudar els participants en la consolidació de la lectura. La dinàmica i la planificació del Certamen pretenen engrescar l’alumnat a practicar en un exercici de destresa lectora en veu alta que afegeix un element dramàtic i estètic tan important en el procés per esdevenir bons lectors. 

Adreçada a CM i CS d'Educació primària i a ESO.

Informació: http://www.lecturaenveualta.cat 

Inscripcions fins el 31 d'octubre de 2018. Places limitades