Imprimeix

Dia de la ciència a les escoles. 23a Setmana de la ciència

Dimecres dia 7 de novembre de 2018 prop de 300 alumnes de 3r i 4t d'ESO i Batxillerat de Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Martorell i Sant Andreu de la Barca van assistir a la conferència El sincrotró Alba, un equipament singular per a la recerca científica, a càrrec del Dr en Física Josep Campmany Guillot.

Les conferències La ciència en primera persona s'ofereixen en la jornada Dia de la ciència a les escoles, organitzada pel Departament d'Ensenyament, en el marc de la 23a Setmana de la Ciència, amb el suport de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). Es realitzen un centenar d'altres xerrades-col·loqui celebrades el mateix dia i hora, arreu de Catalunya

 conferenciant portada public

 

(*) El Dr. Josep Campmany forma part del projecte de sincrotró de Barcelona des de gener de 1994, on ha treballat de secretari científic, disseny d’acceleradors (injecció/extracció), sistema de control,
caracterització d’usuaris, usuari de radiació sincrotró (experiments en contracció muscular), mesures magnètiques i disseny de dispositius d’inserció.

Actualment forma part de la divisió d’acceleradors i és el secretari d’operacions. A més d’ocupar-se del funcionament dels acceleradors, dirigeix el laboratori de mesures magnètiques, des d’on ha col·laborat amb diverses institucions nacionals i internacionals com ara el CERN, ANKA (Alemanya), LEHIPA (Índia), ITER (projecte de fusió internacional), CLS (Canadà), SESAME (Jordània), BINP (Rússia), CIEMAT (Espanya), etc.

Videoconferència

A més de les 100 conferències que s'han realitzat arreu de Catalunya, n'hi hagut una altra que s'ha emès directe. Es tracta d'Els ulls de la nanociència, destinada a alumnat de Batxillerat dels centres INS. Menendez y Pelayo i INS. Montserrat, a càrrec de Sònia Estradé Albio llicenciada en Física. Desenvolupa la seva tasca investigadora en el grup LENS-MIND del Departament d'Electrònica. És membre de l’Institut de Nanociència i Nanotecnologia de la UB (IN2UB) i de l’Institut Interuniversitari d'Estudis de Dones i Gènere.

Accés a la videoconferència