El curs 2019-20 realitzarem la 6a edició del Congrés de Ciència a l'escola.

Hi participaran un total d'11 escoles d'educació Infantil i Primària:

ESC Ernest Lluch (Abrera)

ESC José Echegaray (Martorell)

ESC Josefina Ibáñez (Abrera)

ESC Juan Ramón Jiménez (Martorell)

ESC Francesc Platón i Sartí (Abrera)

ESC Vicente Aleixandre (Martorell)

ESC Josep Pla (Sant Andreu de la Barca)

ESC Montserrat (Esparreguera)

ESC Mare de Déu de la Muntanya (Esparreguera)

ESC Sant Andreu de la Barca

ESC Puigventós (Olesa de Montserrat

Organització

Programa

Un cop més el Congrés de Ciència a l'Escola ha estat tot un èxit.

Enguany hem arribat a la cinquena edició que s'ha celebrat els dies  12, 13 i 14  de març  a l'Auditori Joan Cererols del Centre Cultural de Martorell.

Aquest 5è Congrés de Ciència a l'Escola  ha comptat amb la participació de 12 cenrtres de la zona i més de 500 nens i nenes.

Des del CRP volem agraïr molt sincerament la bona acollida que, un cop més, ha tingut aquest congrés.

En especial estem molt agraïts als tutors i tutores participants que amb el seu esforç, dedicació i, sobretot, il·lusió , han fet possible que aquests dies es convertissin en una nova experiència pel seu alumnat .

Us hi esperem a  la propera!

Centres participants i ponències presentades:

ESC Ernest Lluch (Abrera): La vida de la Papilio Machaon entra a les nostres aules (2n) ESC Josefina Ibáñez (Abrera): Experimentem amb els sentits (3r) ESC Mare de Déu de la Muntanya: Experimentem i descobrim (4t)
ESC Les Roques Blaves (Esparreguera) :  Llum i ombres (P5) Escola Coopèrativa El Puig (Esparreguera): Som el Planeta (3r) ESC José Echegaray (Martorell):
Carmanyoles al poder! (3r)
ESC Juan Ramón Jiménez (Martorell):  Puja al meu coet (P5) ESC Lola Anglada de Martorell : Caixes Niu (2n) ESC Mercè Rodoreda (Martorell):
Fem de meteoròlegs (4t)
ESC Vicente Aleixandre (Martorell): Els Bee-Centes (P5) ESC Puigventós(Olesa de Montserrat):   PINTEMPS (4t) ESC Sant Andreu de la Barca: 
Ningú neix caminant (2n, 3r, 5è i 6è)
     


Fotografies Dimarts 12 de març Dimecres 13 de març Dijous 14 de març

 

Els dies 8 i 9 de març es va celebrar a l'Auditori Joan Cererols del Centre Cultural de Martorell, el 4t Congrés de Ciència a l'Escola adreçat a tot l'alumnat d'Educació Infantil i Primària de les escoles del Baix Llobregat Nord.

Aquesta nova edició va comptar amb la participació d'11 centres i més de 500 alumnes que, amb la seva actitud i coneixements,  van demostrar ser uns veritables congressistes.

Des del CRP volem agraïr molt sincerament la bona acollida que, un cop més, ha tingut aquest congrés.

En especial estem molt agraïts als tutors i tutores participants que amb el seu esforç, dedicació i, sobretot, il·lusió , han fet possible que aquests dies es convertissin en una nova experiència pel seu alumnat .

Esperem retrobar-nos el curs que ve al 5è Congrés de Ciència a l'Escola!

Centres participants i projectes presentats:

ESC Ernest Lluch ESC Josefina Ibáñez ESC Coop. El Puig
ESC Les Roques Blaves ESC Mare de Déu de la Muntanya ESC José Echegaray
ESC Juan Ramón Jiménez ESC Vicente Aleixandre ESC Puigventós
ESC Josep Pla ESC Sant Andreu de la Barca  

 

Publicació que recull tots els treballs:

                                                                                                                     

        Fotos dimecres 8 de març Fotos dijous 9 de març
              

                                                                                                      

                                                                                                 

 

 

El dijous 3 de març  va finalitzar el 3r Congrés de Ciència a l’Escola  que es va desenvolupar  durant tres matins al Centre Cultural de Martorell.

En aquesta edició van participar 12 escoles de la nostra zona. Els més de 600 nens i nenes que han assistit , s'han comportat com a veritables congressistes i han explicat amb molta il·lusió i molta professionalitat tot el que havien après a la classe sobre aspectes tan diversos com: les formigues, l'arc de Sant Martí, els aliments, la muntanya de Montserrat, el Sol, la Terra, la bombeta, l'escala musical , la metereologia, els sentits, la robòtica i la màgia de fer experiments amb globus.

Han estat tres dies en el que s'ha demostrat que parlar de ciència no és gens avorrit ; ens hem divertit , hem cantat, hem ballat, hem fet experiments, ens hem sorprès...; i, sobretot, hem après molt els uns dels altres.

Els centres que han participat han estat:

ESC Abrera

ESC Les Roques Blaves

ESC Vicente Aleixandre

ESC Puigventós

ESC Mare de Déu de la Muntanya

Escola Cooperativa El Puig

Escola La Mercè

ESC Josep Pla

ESC José Echegaray

ESC Juan Ramón Jiménez

ESC Josep Ferrà i Esteva

ESC Sant Andreu de la Barca

 

 

Publicació

 

Després de tres dies d'intercanvi d'experiències i coneixements, el dijous 4 de març es va tancar el 2n Congrés de Ciència a l'Escola realitzat a Martorell. Aquesta segona edició suposa la consolidació d'aquest congrés que es va iniciar el curs 2013-2014 i que ha continuat aquest curs amb l'assistència de més de 700 nens i nenes d'educació infantil i primària.

Enguany han participat 12 escoles de les poblacions d'Abrera, Castellví de Rosanes, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Andreu de la Barca que han realitzat un total de 14 ponències. Ens han presentat treballs molt diversos amb un mateix denominador: el treball de la ciència a l'escola.

Aquests dies hem pogut veure el resultat de molts experiments i aprendre coses de l'aigua: el seu cicle, la tensió superficial, les bombolles, per què es posa sal a les carreteres quan neva...; dels éssers vius: els peixos, les serps; i també d'altres temes com els planetes, el riu Llobregat, el mar Mediterrani i els volcans.

Des del CRP agraïm molt sincerament  la dedicació i l'interès per compartir de tots i totes els/les mestres implicats , gràcies pel seu esforç i la seva professionalitat .

També volem agrair a tots els nes i nenes, nois i noies congressistes que ens hagin ofert la possibilitat de compartir els seus aprenentatges i la seva il·lusió.

Ens retrobem el curs que ve al 3r Congrés de Ciència a l'Escola!

Si voleu veure o descarregar-vos les fotografies del Congrés i la publicació que recull totes les experiències presentades, només cal que cliqueu els següents enllaços: