Classe de recurs: Empresa
.
 
Destinataris: Educació secundària, educació universitària, educació permanent i gestors de recursos.
 
Entitat responsable: Roger Goulart.
 
 
Descripció:
Les caves Roger Goulart es troben situades a l'interior d'un conjunt d'edificis, dels quals el que destaca més és d'estil modernista, obra de l'arquitecte Ignasi Mas i Morell, 1881-1953, realitzada l'any 1917.
 
Des d'abans del segle dinou, a la finca s'hi conreava vinya per a l'elaboració del vi. A partir del 1882 es fermenten les primeres ampolles de cava seguint el mètode "champenoise".
 
La visita és guiada per personal de l'empresa. Degut a les característiques de l'interior de la cava els grups han de ser reduïts i el seu nombre anirà en funció de l'edat A l'interior de la propietat i pels voltants hi ha prou espai que permet esperar còmodament el temps mentre el primer torn realitza la visita.
 
Unes escales estretes donen accés a l'interior de les galeries que formen les caves, les quals mantenen unes temperatures i humitats constants per tal d'assegurar un bon procés d'elaboració del cava. A cada galeria les ampolles estan disposades de forma adient al moment determinat del procés, a la part superior, la planta baixa de l'edifici, es pot veure la cadena d'etiquetatge i empaquetatge.
 
Material disponible:
Dossier informatiu
 
Bibliografia:
Autors diversos. Mediterrània. El món del vi. TV3, "La Caixa".
 
Accés:
Caves Roger Goulart
Carrer Major, 6
08781 Sant Esteve Sesrovires
 
S'hi pot arribar mitjançant els Ferrocarrils de la Generalitat amb la línia Barcelona-Igualada, parada de Sant Esteve Sesrovires.
Cal concertar les visites amb les oficines de Barcelona, telèfon 93/ 419 10 00 o directament a la cava, telèfon 93/ 771 31 59.
Share