Esparreguera es mou i es diverteix
Modalitat/Àrea: Educació Física
Nivell educatiu: Primària
Centre: Col·legi El Puig, Col·legi L’Estel, CEIP Pau Vila, CEIP Taquígraf Garriga, CEIP Mare de Déu de la Muntanya, CEIP Montserrat i CEIP Les Roques Blaves
Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Enllaç: Esparreguera es mou i es diverteix
Objectius
-Fomentar la participació i l’interès dels nens i nenes per l’activitat físico-esportiva.

-Potenciar la interrelació entre els diferents nens i nenes del poble de la mateixa edat cronològica, mestres, així com la resta de la comunitat educativa.

-Promoure el respecte, l’esperit solidari i de cooperació entre l’alumnat mitjançant els jocs i les activitats físiques proposades.

-Fomentar l’autonomia, la iniciativa personal i la responsabilitat en els participants.

-Gaudir de la pràctica de l’activitat físico-esportiva potenciant la vessant lúdica per sobre dels aspectes competitius.

-Respectar les normes dels joc.

-Participar de propostes lúdico-esportives fàcilment transferibles a diferents contextos o situacions de la seva vida quotidiana.

-Destacar els valors recreatius, cooperatius i socialitzants de l’activitat físico-esportiva.
Continguts curriculars
-Experimentació d’activitats motrius amb altres nens i nenes de la mateixa edat cronològica de la resta d’escoles del poble.

-Cooperació en els jocs amb els companys i companyes d’equip amb respecte i entesa.

-Treball en equip i l’ús d’estratègies d’aprenentatge per participar i posar-se d’acord en l’assoliment d’una fita compartida.

-Pràctica de jocs col·lectiu cooperatius amb priorització del gaudiment per sobre d’altres aspectes.

-Compartició d’espais i materials i cooperació en la proposta lúdica.

Descripció
El projecte "Esparreguera es mou i es diverteix" consta de tres activitats  d'Educació Física amb la participació  conjunta de les escoles d'Esparreguera:
  • Trobada dels alumnes de primer curs de cicle superior per particicpar  en una proposta de 10 jocs tradicionals.  Aquesta jornada es realitza el primer al primer trimestre del curs al camp de futbol d'Esparreguera.
  • Cursa d'orientació ubicada a un dels itineraris ja existents de la zona de Can Roca, situat a les envistes de la munyanya de Montserrat. Es una activitat proposada per als alumnes de segon curs de cicle superior durant el tercer trimestre del curs.
  • Proposta d'activitats creatives de circ per mitjà de jocs cooperatius per als alumnes de segon nivell de cicle inicial. Aquesta activitat es porta a la pràctica el segon trimestre de curs al camp de futbol d'Esparreguera.

 

Share