Escola i Família, caminem junts
Modalitat/Àrea:  Eix Transversal
Nivell educatiu:  Llars d'Infants / Educació Infantil
Centre:  Escola Bressol municipal Coloraines d'Esparreguera
Contacte:  Fina Demures i Espe Heras  (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)
Enllaç: Presentació i Article
Objectius

-    Acompanyar a les famílies en l’educació dels seus fills/es.
-    Fomentar la confiança, el respecte i l’acceptació de les peculiaritats de cadascun.
-    Participar conjuntament en la tasca educativa.
-    Tenir cura de la relació família-escola.
-    Afavorir el creixement harmònic de l’infant
 
Continguts curriculars

-    Desenvolupament de competències comunicatives que millorin les relacions.
-    Capacitat d’empatia i adaptació.
-    Importància per l’infant d’una bona relació família-escola.
-    Escolta activa, sense fer judicis i que intenta oferir a les famílies possibilitats d’actuació en la relació infant-     pares.
Descripció

Des de fa uns anys, a l’escola estem interessades en millorar la relació amb les famílies, ja que creiem que és bàsic pel bon desenvolupament i l’estada de l’infant a l’escola. Per aquest motiu vam decidir fer la formació “d’Escola de Pares” ofert pel CRP de Martorell i impartit per la Carme Thió de Pol. Aquesta formació ens ha ajudat a unificar criteris, qüestionar-nos maneres de fer a l’escola i millorar la tasca educativa i la mirada vers els infants i les famílies.
 
Comentari
A conseqüència d'aquest treball hem implantat al centre l’Escola de Pares,  hem desenvolupat una relació comunicativa més empàtica amb les famílies, tot respectant les seves actuacions i sense jutjar. No prenem decisions per les famílies, sinó que conjuntament busquem possibilitats per acompanyar l’educació dels seus fills/es.
Hem realitzat canvis en les reunions de pares; hem fet les reunions més dinàmiques i interactives, fomentant la participació de les famílies.
 

 

Share