El Departament d'Ensenyament ha presentat el projecte Mobile History Map (*). Es tracta d'un projecte col·laboratiu de Georeferenciació del Patrimoni recollit pels centres educatius de Catalunya que es podran consultar a través de la web del projecte i mitjançant l'APP gratuïta MHM (disponible per a Android i IOS)

Al llarg d'aquest curs es proposa Georeferenciar els 455 elements del patrimoni monumental, natural i cultural seleccionats per la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni. Els centres participants podran aportar altres elements, elegits sota el seu criteri, i també hi podran afegir els continguts seleccionats al projecte Apadrinem el patrimoni.

Des del CRP donarem suport al desenvolupament del projecte als centres de la nostra zona tant pel que fa a la decisió d'inscriure-s'hi com per a la seva posada en marxa.

La proposta inclou:

  • La selecció de l'element patrimonial que es vol afegir (patrimoni monumental, cultural immaterial o natural)
  • El treball de l'alumnat, dirigit pel seu professorat, recollint i preparant les aportacions: descripció, imatge/s, vídeo, enllaços,...
  • El professorat supervisa i valida les aportacions escaients.
  • El CRP trasllada les aportacions significatives al projecte públic.

El curs 2013/14,  29 centres de Catalunya van desenvolupar el projecte pilot que ha servit per a provar i millorar el sistema i l'aplicació. Els punts que es van geolocalitzar ja es poden consultar (per exemple Els castellers, Montserrat, Delta de l'Ebre) .

(*)MHM forma part d'mSchools, programa impulsat per Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i GSMA per potenciar l'aprenentatge educatiu utilitzant la tecnologia mòbil.

 

Share