L'ICE de la Universitat de Barcelona organitza un cicle de tres tallers sobre robòtica i gamifiació. Ja és obert el termini d'inscripció (places limitades)

Les sessions es faram a les dependències de CITILAB de Cornellà, en dimecres i en horari de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 del vespre (17:30 a 20:30 h):

  • Robòtica a Infantil i Primària
  • Robòtica amb Lego (pensat per a CM i CS de Primària)
  • Gamificació (pensat per a CS i ESO)

Les persones que faran els tallers tenen prou interès i experiència com per que valgui la pena conèixer de primera mà aquests temes.

Informació i inscripcions

El 23 de febrer de 2016 es va realitzar una nova sessió d'intercanvi de coneixement: el professorat d'un centre comparteix la seva experiència i la seva manera de fer amb tots nosaltres.

En aquesta ocasió va ser la Robòtica, va ser a l'Escola Josep Ferrà i Esteva, d'Olesa de Montserrat, amb el lema Aprendre a pensar, tot potenciant la creativitat.

De la mà del Toni Massana i l'ajut d'un grup d'alumnes de 6è que molt amablement van participar explicant i difonent el seu propi treball  (als quals agraïm la seva participació).

Al llarg de la sessió vam tenir l'oportunitat de veure i provar el treball que fa tot l'alumnat de l'escola amb diferents equipaments i recursos tecnoloògics: BeeBoot, BlueBoot, Scratch, Lego WeDo, Lego Mindstroms. 

El proper dimarts 23 de febrer de 2016 a les 5 de la tarda (17.00 h) a l'escola Josep Ferrà i Esteva d'Olesa de Montserrat se celebrarà una nova Tarda XIC.

En aquesta ocasió, a l'escola Josep Ferrà i Esteva, ens explicaran la seva experiència de Robòtica amb Scratch. Amb aquest programa, els alumnes poden crear històries interactives, animacions, música, dibuixos i fins i tot jocs.

Inscripció

  • Per qüestions organitzatives i d'aforament és del tot imprescindible la inscripció prèvia mitjançant el següent formulari: http://goo.gl/forms/yEztvB8cYg.
  • Activitat reconeguda com a formació permanent del professorat (Trobada pedagògica i intercanvi d'experiències).

El curs 2012-2013 va iniciar-se el pilotatge de la Xarxa XIC "Xarxa d'Intercanvi de Coneixements entre centres” a la nostra zona, per iniciativa dels SSTT. L'objectiu era (i és) fer accessible el coneixement generat als centres a través de l'intercanvi presencial i la reflexió metodològica, afavorint així el desenvolupament professional entre iguals i potenciant  l'aprenentatge dels  docents.

Els centres publiquen en aquest espai experiències reeixides i des del CRP organitzem visites a centres de la zona, per tal d'intercanviar “en directe i de la mà dels protagonistes” propostes pedagògiques interessants en relació a un tema concret.

 

A la nostra zona i per iniciativa dels SSTT, es va iniciar el curs 2012-2013 el pilotatge de la Xarxa XIC "Xarxa d'Intercanvi de Coneixements entre centres

Aquesta Xarxa neix amb l'objectiu de fer accessible el coneixement generat als centres a través de l'intercanvi presencial i la reflexió metodològica , afavorint així el desenvolupament professional entre iguals i potenciant  l'aprenentatge dels  docents.

Paral·lelament a la publicació, per part dels centres, d'experiències reeixides en aquest espai, des del CRP organitzem visites a centres de la zona, per tal d'intercanviar “en directe i de la mà dels protagonistes” propostes pedagògiques interessants en relació a un tema concret. Són les Tardes XIC

 
El dimarts 27 de novembre de 2013 vam realitzar la 1a Tarda XIC del Baix LLobregat Nord , amb un gran èxit d'assistència.
La Sra Mercè Parés, Directora Adjunta dels Serveis Territorials del Baix Llobregat, va presentar l'acte i va encoratjar a la quarentena de persones allà reunides a continuar  potenciant l'intercanvi d'experiències com a motor d'aprenentatge entre iguals.
 
L''Escola Mercè Rodoreda de Martorell ens va obrir les seves portes per tal de  compartir una estoneta fent una "visita guiada" de la seva meravellosa biblioteca escolar. Les responsables d'aquest espai ens van explicar la seva organització i les activitats de dinamització que s'estan duent a terme. 
Un projecte en el que, d'una manera o una altra, estan implicats tots els docents del centre i una bona mostra de com la biblioteca escolar pot esdevenir veritablement el COR de l'escola.
Moltes de les coses que es van presentar han quedat recollides en aquest article que va formar part de la publicació de la Jornada d'Intercanvi d'Experiències: La lectura, el camí de l'èxit ,realitzades a Martorell el setembre de 2012.