Posats a batejar els temps: dies, setmanes, anys..., el 2009-10 li toca al nostre embolcall, el nostre univers, i l’astronomia n’és el mitjà per saber-ne més, i per saber-ne més, res millor que anar a la serra del Montsec, al Cd’A d’Àger. S’hi pot arribar per la xarxa internàutica o per la xarxa viària; de tota manera marqueu l’enllaçhttp://www.xtec.cat/cda-montsec/ , dins del web hi trobareu, entre d’altres informacions, tot el que des de l’estudi i l’observació té relació amb els currículums:
http://www.xtec.net/cda-montsec/web08/c2portals/430_reccurriculars.htm

A més dels recursos que ens proporciona http://www.xtec.cat/recursos/ciencies/astronomia.htm

Us n’oferim d’altres


http://spaceplace.jpl.nasa.gov/sp/kids/projects.shtml
Lloc on es troben jocs, animacions, projectes, experiments, etc. relacionats amb l’espai.

http://analyzer.depaul.edu/paperplate/

Hi ha materials d'educació. Paper Plate Education explica de forma planera els conceptes relacionats amb l’espai. Aquest lloc web promou activitats innovadores i de diferents graus de complexitat 

http://astro.unl.edu/animationsLinks.html

Hi trobem animacions i simulacions per a l’aprenentatge d'astronomia. Els temes inclouen estacions, fases de la lluna, sistemes de coordenades, llum, etc.

http://www.edu365.cat/primaria/muds/natural/estacions/index.htm

Les estacions a l’hemisferi nord. El moviment de translació de la Terra al voltant del Sol es completa en un any (365 dies, 6 hores, 9 minuts i 9 segons). Al llarg d'aquest moviment, la il•luminació i l'escalfament de la Terra varia degut a la diferent altitud del Sol a l'horitzó. Aquesta variació origina les quatre estacions de l'any: l'hivern, la primavera, l'estiu i la tardor. 

http://www.celestia.es/
Es un software planetari gratuït, de lliure distribució sota llicència GNU

http://www.stellarium.org/ca/
Stellarium es un programa gratuït de codi obert. Representa un cel realista en 3D, tal com es veuria a l'ull nu, amb binoculars o amb telescopi. 

http://www.astrosurf.com/astropc/cartes/doc/ctprgnotes.html
Aquest programa permet elaborar cartes del cel per mitjà de les dades de 16 catàlegs d’estrelles i nebuloses, així com la posició dels planetes, asteroides i cometes.

http://www.astronomy2009.org

L'Any Internacional d'Astronomia 2009 és un esforç global iniciat pel Sindicat Astronòmic Internacional (IAU) i UNESCO per ajudar els ciutadans del món a redescobrir el seu lloc a l'Univers durant el dia i la nit.

http://www.foradorbita.com/
Fora d’Òrbita és una experiència educativa amb l’objectiu fonamental d’apropar l’astronomia a totes les edats, despullant-la del mite de ciència incomprensible.

http://www.esa.int/SPECIALS/Education/
La Agencia Espacial Europea es la puerta de acceso al espacio del continente europeo.

http://www.astrosabadell.org/ca/410_index
L’AGRUPACIÓ ASTRONÒMICA DE SABADELL és una associació d’aficionats a l’astronomia fundada l’any 1960, l’àmbit d’actuació de la qual abraça tot l’estat espanyol. L’entitat té, fonamentalment, dos finalitats: promocionar l’astronomia com a activitat amateur i realitzar una tasca didàctica.

http://www.fromearthtotheuniverse.org/index.php
From Earth to the Universe (FETTU) és una recollida d'imatges astronòmiques del nostre Univers. Les imatges descriuen la varietat increïble d'objectes astronòmics coneguts: planetes, cometes, estrelles, nebuloses, galàxies... Moltes ciutats d’arreu del món en fan servei per muntar exposicions.

Share