Recursos
El Museu d'Història de Catalunya presenta aquest joc per a tota la família: el joc de les parelles de la nostra història!
Entrenareu la memòria a la vegada que descobriu les diferents èpoques històriques i alguns dels seus trets característics.
Coneixeu el Banc de recursos La lectura, font de plaer i de coneixement?
Es tracta del Centre de recursos pedagògics específic centrat en la lectura. Hi trobareu novetats bibliogràfiques, recomanacions literàries, guies de lectura, seccions infantil i juvenil,...
Trimestralment s'hi publica el Butlletí BDR, amb el recull de les novetats relacionades amb la lectura, en tot el seu abast, incorporades al BDR pel grup de treball en xarxa dels Centres de Recursos Pedagògics de Catalunya.
Per estar al dia de les novetats, podeu subscriure-us amb el vostre correu elecrònic o seguir-los a Twitter, Facebook o Telegram. També podeu rebre el Butlletí BDR al vostre correu.
Coneixeu el web educatiu paucasalseduca.org?
Hi trobareu activitats, recursos i idees per treballar la figura de Pau Casals a casa!
És el web educatiu del Museu Pau Casals que treballa per donar a conèixer a través d’activitats, programes i recursos educatius, qui va ser Pau Casals d’una forma transversal des de l’educació en valors, musical, emocional, l’educació visual i plàstica, el coneixement del medi i el coneixement social, entre molts altres.
Podeu accedir a un curtmetratge que explica la llegenda de Sant Jordi. Rodada a les nostres terres en diferents escenaris i amb tot un projecte educatiu al darrere, pot ser una bona eina a tenir en compte per conèixer una mica més la llegenda i celebrar el dia de Sant Jordi.
L'experiència de 3 centres que han començat a fer servir Moodle en sl suport telemàtic als alulmnes, explicada en format webinar, dimarts 28 a 2/4 de 7 de la tarda (18:30 h)
- ESC Marià Fortuny (Reus)
- ZER Espernallac (Bellmunt, Castellserà i Penelles
- ESC L'Antina (Torredembarra)
Per a participar al webinar meet.google.com/aet-borb-ord
Si trobeu que no s’admeten més participants podeu visualitzar el webinar des de l’enllaç de retransmissió en directe https://stream.meet.google.
Recursos de suport a Moodle
Portals institucionals
- XTEC Xarxa telemàtica educativa de Catalunya
- Edu365 Adreçat a l’alumnat de les escoles i instituts del país i les seves famílies
Recursos en línia i/o per a descarregar
- Alexandria. Cursos Moodle, Materials PDI. Objectes SCORM
- Edu3.cat Portal de ràdio i TV educatives
- EduCAC. Educació en comunicació i Educació àudiovisual
- ARC Aplicació de recursos al currículum. L’ARC és un espai al servei dels mestres i del professorat per compartir propostes docents de qualitat associades a les competències bàsiques i al currículum
- JClic
- Quaderns virtuals
Monogràfics
- Recursos digitals per a la biblioteca escolar de Primària
- Lectura eficaç
- Una mà de contes Web del programa homònim, de TV3. Contes a partir del procès de creació, tallers relacionats, contes a fons i contes...
- Internet segura
- XTECMèdia. Materials per al treball dels mitjans audiovisuals
- CESIRE AulaTec Centre de recursos pedagògics específics de suport a la innovació i la recerca educativa (Àmbit tecnològic)
Propostes, experiències, suggeriments,...
- Disseny universal i aprenentatge mòbil. Grup de treball Ús de dispositius mòbils per a la inclusió educativa
- Toolbox Recull d’aplicacions i experiències educatives revisades i avaluades per docents
- Càpsules Edu365. Idees per a desenvolupar amb suport de tecnologies digitals
Materials de formació (web Ateneu)
Activitats categoritzades per àrea, nivell,...
- Recursos Digitals per ensenyar, aprendre i treballar. Infantil i primària
Recomanables
- Merlí Catàleg de recursos educatius del Departament d'Educació
- Blog Tecnocentres, de Jaume Feliu
Normativa
biblio[r]evolució: solucions dels centres als reptes proposats
Propostes dels centres que hi van participar. Cada proposta inclou un vídeo, una descripció i un pòster.
@BDRLectura #BibliotecaEscolar #lectura
L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) posa a l’abast del públic diversos recursos lingüístics en línia. Aquest recull inclou, entre altres:
- Gramàtica essencial de la llengua catalana. Es tracta d’una versió reduïda de la nova gramàtica que busca acostar-la al gran públic i fer-la accessible
- Optimot, cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana
- Diccionari
- Diccionari de sinònims
- ...
10 aspectes clau de la didàctica de l’escriptura per al segon cicle d’educació infantil, l’educació primària i l’educació secundària obligatòria.
Acompanyen el decàleg les orientacions, amb concrecions per a cadascuna de les sentències, tenint en compte la idiosincràsia de l’ensenyament i aprenentatge de l’escriptura de cada cicle. En aquestes orientacions també es proposa un seguit d’activitats perquè l’equip docent de cada centre pugui apropiar-se el contingut del decàleg d’una forma col·laborativa.
- XTEC araESCRIC
- Decàleg
- Orientacions
Pàgina 1 de 2