El Museu d'Història de Catalunya presenta aquest joc per a tota la família: el joc de les parelles de la nostra història! 

Entrenareu la memòria a la vegada que descobriu les diferents èpoques històriques i alguns dels seus trets característics.

https://www.mhcat.cat/activitats/familiars_culturals/activitats_infantils_i_familiars/joc_parelles_de_la_nostra_historia

Coneixeu el Banc de recursos La lectura, font de plaer i de coneixement?

Es tracta del Centre de recursos pedagògics específic centrat en la lectura. Hi trobareu novetats bibliogràfiques, recomanacions literàries, guies de lectura, seccions infantil i juvenil,... 

Trimestralment s'hi publica el Butlletí BDR, amb el recull de les novetats relacionades amb la lectura, en tot el seu abast, incorporades al BDR pel grup de treball en xarxa dels Centres de Recursos Pedagògics de Catalunya. 

Per estar al dia de les novetats, podeu subscriure-us amb el vostre correu elecrònic o seguir-los a Twitter, Facebook o Telegram. També podeu rebre el Butlletí BDR al vostre correu.

Podeu accedir a un curtmetratge que explica la llegenda de Sant Jordi. Rodada a les nostres terres en diferents escenaris i amb tot un projecte educatiu al darrere, pot ser una bona eina a tenir en compte per conèixer una mica més la llegenda i celebrar el dia de Sant Jordi.

Portals institucionals

  • XTEC Xarxa telemàtica educativa de Catalunya
  • Edu365 Adreçat a l’alumnat de les escoles i instituts del país i les seves famílies

Recursos en línia i/o per a descarregar

  • Alexandria. Cursos Moodle, Materials PDI. Objectes SCORM
  • Edu3.cat Portal de ràdio i TV educatives
  • EduCAC. Educació en comunicació i Educació àudiovisual
  • ARC Aplicació de recursos al currículum.  L’ARC és un espai al servei dels mestres i del professorat per compartir propostes docents de qualitat associades a les competències bàsiques i al currículum 
  • JClic
  • Quaderns virtuals

Monogràfics

Propostes, experiències, suggeriments,...

Materials de formació (web Ateneu)

Activitats categoritzades per àrea, nivell,...

Recomanables

  • Merlí Catàleg de recursos educatius del Departament d'Educació
  • Blog Tecnocentres, de Jaume Feliu

Normativa

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) posa a l’abast del públic diversos recursos lingüístics en línia. Aquest recull inclou, entre altres:

Subcategories

Recursos digitals (en fase d'elaboració)

Seminari de la

Maletes en préstec

Bee-blot

Maletes en préstec

 

 

 Lego Wedo 2.0

Experiències de programació i robòtica dels centres

 

La tecnològiques al servei de la inclusió

Recursos que afavoreixen les pràctiques inclusives tot facilitant: el compromís de l’alumnat vers les tasques proposades, la presa de consciència del seu progrés, el respecte als diferents ritmes, la flexibilitat en els formats, el estils, les propostes,... i la interacció: treball cooperatiu, aprenentatge entre iguals

Hi podeu trobar recursos via web, aplicacions (Androiod, iOS) i extensions per als navegadors. En alguns casos, es requereix registre previ per la qual cosa convé disposar d'un compte de correu (per a cada la classe, per exemple):

  • Un primer recull de propostes, manuals i exemples
  • Materials sobre disseny universal per a l'aprenentatge. El disseny universal per a l'aprenentatge (DUA) és un conjunt de pautes que ajuda als docents a “tenir en compte la variabilitat dels alumnes donat que suggereix flexibilitat en relació als objectius, als mètodes, als materials i a l’avaluació, permetent donar resposta a la variabilitat de necessitats de l’alumnat” (Rose i Gravel, 2013)
  • Blog Disseny universal i aprenentatge mòbil. Espai creat amb la intenció de compartir les experiències que els membres del grup de treball “Ús de dispositius mòbils per a la inclusió educativa” (2013/2014, 2015/16)
 

Per a sol·licitar el présctec del material, recurs o equipament, contacteu amb el Centre de Recursos Pedagògics

Recursos digitals (en fase d'elaboració)

Maletes en préstec

Bee-blot

 Lego Wedo 2.0

Experiències de programació i robòtica dels centres